Gospelkören Svart på Vitt

 
 

Svart på Vitt bildades 1985 av Stig-Erling Alverlin, -firar alltså 30 år i år! Kören etablerade sig snabbt som en av Sveriges duktiga gospelkörer, som både gjort egna spelningar och turnéer och samarbetat med olika artister.


Kören har gjort sig känd för samrbetet med Edwin Hawkins (gospellegend, som skrivit sången Oh happy day) Tillsammans med Edwin har Svart på Vitt gjort turnéer i både Sverige och Usa och även gjort skivan ”Look up and Live”.


Kören består av 30 medlemmar från olika kyrkor och sammanhang, med kärleken till gospelmusiken gemensamt!

Katarina Josephsson har lett kören sedan hösten 2012. Repertoaren idag är en bred blandning, både äldre och nyare låtar, med ambitionen att hitta ett eget sound och en egen profil.

  1. -för mig är ”gospelhjärtat” viktigt, budskapet att det kan finnas glädje och nåd i de svåraste situationer, säger Katarina Josephsson.

  2. - Den berättlsen om att Gud är med, som fanns redan i Gospelns barndom med Mahalia Jackson och Thomas A Dorsey och som idag vårdas av artister som Kirk Franklin. Sen tycker jag också att det är roligt att överraska med ovanliga låtval, en sydstatsgospellåt till gitarr eller en låt hämtad från en musikal.

Självklart är det viktigt att det svänger, och vi är stolta över våra duktiga musiker, säger hon.


Kören sjunger i många olika sammanhang, naturligtvis i kyrkor, men har det senaste året prövat göra ”gospelbruncher” i samarbete med hotell, vilket slagit väl ut. De är öppna för att spela i alla möjliga sammanhang.Gospelkören Svart på Vitt